Σταμπωτά δάπεδα

Το σταμπωτό δάπεδο, είναι κατά κύριο λόγο οπλισμένο μπετό ενισχυμένο με ακρυλικές ίνες στην επιφάνεια του οποίου, πριν από την σκλήρυνσή του ρίχνονται διάφορα υλικά και χρώματα. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να δώσει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα του σταμπωτού δαπέδου είναι:

  • Συμπαγές και ανθεκτικό
  • Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι άφθαρτο
  • Δεν απορροφάει νερά και είναι αδιάβροχο
  • Γρήγορο στην κατασκευή

 

Τα σταμπωτά δάπεδα χρησιμοποιούνται κύριος για πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους , χώρους στάθμευσης (γκαράζ) , αυλές, πυλωτές, βεράντες κ.α.

 

Το σταμπωτό δάπεδο είναι μονολιθικό σκυρόδεμα το οποίο χύνεται επί τόπου, χρωματίζεται και σταμπάρεται με ειδικά καλούπια για να δημιουργηθεί το σχέδιο που επιλέχθηκε. Η τελική επιφάνεια αφού καθαριστεί και στεγνώσει σφραγίζεται για μείωση της απορροφητικότητας και για να σταθεροποιηθεί το χρώμα μέσα στο σκυρόδεμα.

 

Τα δάπεδα αντέχουν σε οποιεσδήποτε καταπονήσεις όπως η διέλευση υπερβαρέων οχημάτων. Επίσης δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες. Ο χρόνος κατασκευής τους είναι πιο σύντομος από όλα τα άλλα είδη δαπεδοστρώσεων, δε χρειάζονται συντήρηση μετά την κατασκευή τους επειδή κατασκευάζονται από οπλισμένο ειδικό μπετόν το οποίο συμπεριφέρεται μονολιθικά χωρίς να αποκολλούνται πλάκες να φυτρώνουν χόρτα στους αρμούς και να παρουσιάζονται τα μειονεκτήματα των συνήθων δαπεδοστρώσεων. H αποκατάσταση των επεμβάσεων των οργανισμών κοινής ωφελείας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.τ.λ., γίνεται εύκολα και τέλεια.

 

Δείτε τα σχέδια των σταμπωτών δαπέδων